ΑΚΕΘ

Τα νέα μας

Αναμονή Νέο πρόγραμμα voucher

924e149af069b8ea323a809fbb1171d4_M

Αναμένεται νέο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες (Voucher) για 40.000 ωφελούμενους μέσω του υποέργου «Υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω Μητρώου αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ.».

Ωφελούμενοι – Δικαίωμα συμμετοχής:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Η δράση περιλαμβάνει:

  • Κατάρτιση διάρκειας 50-200 ωρών για 40.000 ωφελούμενους.
  • Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων προϊοντικών πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες.

Μέθοδος υλοποίησης:

  • Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό επίδομα

  • Εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000€ (5€/ώρα κατάρτισης μικτά).

Διάρκεια προγράμματος:

  • Η διάρκεια του προγράμματος συνεχιζόμενης κατάρτισης είναι από 50 έως 200 ώρες.

 

Η επιλογή των ωφελουμένων στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν (όπως ανεργία, εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται κ.λπ.) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερομένων θέσεων.

Κάθε ενδιαφερόμενος άνεργος, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής και να παρακολουθήσει ένα μόνο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης, στο πλαίσιο μιας πρόσκλησης, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις κατά την υποβολή της αίτησης.

Οι άνεργοι που θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. κατά τη φάση υποβολής της αίτησης. Σημειώνεται ότι, η ανεργία θα ελέγχεται αυτόματα, με τη διασταύρωση των στοιχείων που τηρούνται στα Μητρώα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.

Η υποβολή των Αιτήσεων συμμετοχής των ανέργων στο έργο θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων θα καθορίζονται αναλυτικά στην πρόσκληση.

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΑΚΕΘ στο τηλέφωνο: 2431024697.

Για εγγραφή στην φόρμα ενημέρωσης κάντε κλικ εδώ:

Share this post

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print

Άλλες ειδήσεις μας

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για εργαζόμενους ΛΑΕΚ 1-49 202

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των εργαζομένων για τα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 1- 49.Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν: Α)Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό 1-49 άτομα.

Read More »

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμου. Όσοι επιθυμείτε να ενημερωθείτε, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με το ΑΚΕΘ στα τηλ.: 2431024697 –

Read More »

Κρατήστε επικοινωνία

Αφήστε μας το e-mail σας για να μαθαίνετε νέα μας.